اختراع ماشین لباسشویی در سال ۱۸۵۱ خیلیها را برای همیشه از شر کوه انباشتهشده لباس چرک و پروسه چنگ زدن و آبگیری لباس بوسیله دست راحت کرد. ماشین لباسشویی دستگاهی است که انواع مختلف لباس را بدون اینکه کوچکترین زحمتی به شما تحمیل کند، میشوید. با وجود این وسیله دیگر نیازی نیست وقت و نیروی زیادی را صرف فرآیند تکراری، حوصلهسربر و پرزحمت لباس شستن با دست کنید.
با وجود تکنولوژی پیشرفتهای که در طراحی و ساخت ماشین لباسشویی به کار گرفته شدهاست، شما با فشردن یا حتی لمس کردن یک کلید ساده میتوانید باری از لباس را تمیز و آبگیریشده تحویل بگیرید. در واقع تنها کاری که لازم است برای استفاده از ماشین لباسشویی انجام دهید، قرار دادن لباسها درون مخزن دستگاه و فشردن کلید شروع به کار آن است.
این وسیله به صورت اتوماتیک مقدار آبی که برای شستن لباسها لازم است را به مخزن لباسها وارد کرده، تایمر را تنظیم میکند، ماده شوینده را به مخزن میافزاید، برنامه شستوشوی مناسب را اجرا میکند و در آخر، لباسها را تمیز و نیمهخشک به شما تحویل میدهد.
با روی کار آمدن این دستگاه، وقت و انرژی شما صرف امور بهتری شده و علاوه بر آن نعمت پوشیدن لباسهای تمیز نصیبتان میشود. البته این تنها فایده استفاده از ماشین لباسشویی نیست. مصرف بهینه انرژي، آب و ماده شوینده از جمله مزیتهای شستن لباس با این وسیله کاربردی است.
سازوکار ماشین لباسشویی در ظاهر ساده به نظر میرسد. اما هیچ چیز به آن سادگی که فکر میکنید، نیست. برای مثال تقریباً همه ما فکر میکنیم، که لباسشویی دارای یک مخزن است. درحالیکه اینطور نیست. این وسیله از دو مخزن تشکیل شده که یکی از آنها درون دیگری قرار گرفتهاست.
مخزن داخلی همانی است که وقتی درب دستگاه را باز میکنید، با آن مواجه میشوید (و همانی که باید به طور مرتب توسط شما تمیز شود). در مدل درب از جلو، شما لباسها را درون یک مخزن افقی قرار داده و مقدار مشخصی از ماده شوینده درون جایگاه مخصوص میریزید. پس از اینکه درب دستگاه بسته شده و دستگاه راهاندازی میشود، مخزن شروع به چرخیدن در جهت افقی میکند.
اما در مدل درب از بالا، مخزن به صورت عمودی و ایستاده تعبیه شدهاست. به این ترتیب شما پس از باز کردن درب، لباسها را در آن بارگیری کرده و ماده شوینده را به آن اضافه میکنید. تفاوت عملکرد دو نوع لباسشویی اینجا مشخص میشود.
مخزن لباسشویی درب از بالا، در محدوده یک محور عمودی قرار گرفته و در واقع حرکت نمیکند. در عوض، یک برجک که به آن همزن میگویند در مرکز آن وجود دارد، که لباسها را در آب حرکت میدهد. مخزن دستگاه در هر دو مدل داری حفرههایی است که آب از آنها داخل و خارج میشود. و اما مخزن بزرگتر که مخزن بیرونی نیز نامیده میشود، با هدف نگهداشتن آب در حین حرکت لباسها، در مخزن داخلی طراحی شدهاست.
اینکه لباسهای شما تا چه اندازه تمیز میشوند، به عوامل زیادی بستگی دارد که افقی یا عمودی بودن مخزن، ربطی به آن ندارد. کیفیت و اثرگذاری ماده شویندهای که در دستگاه استفاده میکنید، یکی از فاکتورهای اساسی در عملکرد دستگاه است. اگر فکر میکنید لباسهایتان آنطوری که باید تمیز نمیشوند، وقتش رسیده که ماده شویندهتان را تغییر دهید.
این دستگاه بر اساس چند فاکتور مختلف در دستهبندیهای متفاوتی قرار میگیرند:
درب از بالا؛ در استفاده از این محصول لباسها از دربی که در بالای دستگاه قرار گرفتهاست،به آن وارد میشوند. این محصول دارای یک سطل یا مخزن گردان است، که لباسها در طول برنامه شستوشو و آبگیری در آن قرار میگیرند. این نوع لباسشویی برای کسانی مناسب است، که نمیخواهند هنگام قرار دادن یا بیرون آوردن لباسها در دستگاه مدام خم و راست شوند.
یکی از مزیتهای این محصول نسبت به مدلهای دیگر، ظرفیت بالای آن در بارگیری لباسها است. در واقع مخزن استوانهای که در این محصول تعبیه شده و ساختار کلی آن، باعث ایجاد یک فضای اضافی در دستگاه شدهاست.
مزایا:
ظرفیت بیشتری نسبت به مدل درب از جلو دارد؛
در صورت ایجاد اختلال در دستگاه، امکان ریختن کف و آب کثیف از درب آن وجود ندارد؛
لازم نیست برای شروع به کار حتماً پر از لباس باشد؛
در بعضی مدلهای آن امکان اضافه کردن لباس پس از شروع به کار نیز وجود دارد؛
برنامه شستوشوی کوتاهتری دارد؛
دارای پنل کنترل کاربردی است، که کار با آن بسیار راحت است؛
معایب:
نسبت به مدل درب از جلو، انرژی برق، آب و ماده شوینده بیشتری مصرف میکند؛
این نوع لباسشویی خود به دو دسته دیگر تقسیم میشود:
نیمه اتوماتیک؛ این محصول دارای دو مخزن جداگانه برای بارگیری لباسها است. یک مخزن برای فرآیند شستوشوی لباس و یک مخزن نیز برای خشک کردن آن. همچنین دو تایمر جداگانه برای تنظیم زمان شستوشو و آبگیری در این دستگاه تعبیه شدهاست.
نحوه کار با این دستگاه به این شکل است که ابتدا، شما لباسهای کثیف را درون مخزن شستوشو قرار داده و اجازه میدهید مقدار مناسبی از آب و ماده شوینده به آن اضافه شود. پس از آن نوبت به تنظیم کردن تایمر و مدت زمان شستوشو میرسد. بعد از این مدت زمان مشخص، کار شستن لباسها به پایان میرسد.
حالا شما میتوانید لباسها را از دستگاه خارج کرده و اجازه دهید در معرض آفتاب خشک شوند و یا آنها را درون مخزن خشککن بگذارید و تایمر آن را تنظیم کنید.
مزایا:
مقرون به صرفه است؛
به لولهکشی مستقیم و مجزا نیاز ندارد؛
مقدار آب و ماده شوینده به دلخواه کاربر قابل تنظیم است؛
مدت زمان شستوشو به دلخواه کاربر قابل تغییر است؛
در هر مرحلهای از شستوشو میتوان به آن لباس اضافه کرد؛
نسبت به مدلهای تمام اتوماتیک حساسیت کمتری داشته و به عبارتی طول عمر مفید بیشتری دارد؛
معایب:
جابهجا کردن لباسها با دست ممکن است برای بعضی کاربران ناخوشایند باشد؛
به علت نوع کارایی، به فضای بیشتری نسبت به مدل تمام اتوماتیک نیاز دارد؛
نسبت به مدل تمام اتوماتیک توان کمتری در شستن لباسها و از بین بردن لکهها دارد؛
تمام اتوماتیک؛ این نوع محصول تنها یک مخزن دارد که کار شستن، آبکشی و آبگیری لباسها در آن انجام میگیرد. بسته به تعداد و وزن لباسها، خود دستگاه مقدار مشخصی آب و ماده لباسشویی به مخزن وارد کرده و تایمر را تنظیم میکند. تنها کاری که شما در هنگام راهاندازی این دستگاه لازم است انجام دهید، اطمینان از اتصال لولههای آب، قرار دادن ماده شوینده درون مخزن مخصوص و بارگیری لباسهای کثیف است.
لباسشویی اتوماتیک از طریق برد یا پنل کنترلی لمسی که در آن وجود دارد، قابل تنظیم است. این محصول در کشور ما متداول تر از مدل دیگر است.
مزایا:
نسبت به نوع نیمهاتوماتیک برنامه شستوشوی مؤثرتری دارد؛
در از بین بردن لکهها قدرتمندتر عمل میکند؛
در کار با آن، نیازی به دخالت دست و جابهجایی لباسها توسط شما نیست؛
معایب:
قیمت بالاتری نسبت به مدلهای دیگر دارد؛
نیاز به لولهکشی مستقیم و مجزا دارد؛
امکان اضافه کردن لباس در طول فرآیند شستوشو در آن وجود ندارد؛
درب از جلو؛ در این دستگاه لباسها از قسمت جلویی بارگذاری میشوند. بر اساس تجربه و البته تبلیغات، این مدل انرژی الکتریسیته، آب و ماده شوینده کمتری مصرف کرده و همچنین لباسها را تمیزتر میشوید. جدای از اینکه درب این نوع لباسشویی در قسمت جلویی آن قرار دارد، عدم وجود همزن، پادل و مخزن استوانهای شکل، باعث شده که نسبت به مدل درب از بالا روش ملایمتری در شستن لباسها به کار گرفتهشود.
مزایا:
لباسها را تمیزتر میشوید؛
در نسل جدید این مدل، مرحله بخار داغ اضافه شده که لباسها را کاملاً ضدعفونی کرده و هیچ لکهای بر روی آن باقی نمیگذارد؛
قابلیت آبگیری سریع را دارد که در آن زمان خشک کردن لباس به حداقل میرسد؛
در مصرف انرژی، آب و ماده شوینده صرفهجویی میکند:
معایب:
نسبت به مدل درب از بالا، فضای کمتری برای بارگیری لباس دارد؛
به دلیل قابلیتها و آپشنهای متعددی که دارد، قیمت بالایی برای آن ارزیابی میشود؛
یکی از فاکتورهای مهمی که در انتخاب و خرید این محصول توسط خانوادهها در نظر گرفته میشود، ظرفیت بارگیری لباس است. این فاکتور بر اساس وزن لباس به کیلوگرم ارزیابی شده و در رنج ۶ تا ۱۰ کیلوگرم دستهبندی میشود.
به این ترتیب خانوادههای پرجمعیت یا کسانی که سبک زندگیشان به گونهایست که ریخت و پاش زیادی دارند، از انواع ۱۰ کیلوگرمی آن استقبال میکنند. برای خانوادههای کمجمعیتتر انواع لباسشویی با ظرفیت، نه، هشت، هشت و نیم، هفت یا شش کیلوگرمی مناسبتر است. بدیهی است که لباسشویی با ظرفیت بیشتر قابلیت و توان بالاتری در شستن آیتمهای درشت و سنگین دارد.
هر خانوادهای نیازهای خاص خودش را دارد. به همین دلیل ماشین لباسشویی که متناسب با شرایط و ایدهآلهای خانواده شما است، متفاوت از محصول متناسب با خواستههای همسایهتان است.
اما چطور میتوان بهترین تصمیم را در جهت خرید ماشین لباسشویی گرفت؟ برای این کار لازم است علاوه بر مطالعه این مقاله و سردرآوردن از انواع لباسشویی و ویژگیها و قابلیتهای آن، اطلاعات دقیقی از قیمت لباسشویی نیز به دست آورید.
بدین منظور میتوانید از وبسایت جامع و کاربردی «بریمخرید» بازدید کرده و صفحات مختلف محصولات آن را بررسی کنید. در این وبسایت امکان مقایسه قیمت انواع ماشین لباسشویی که در فروشگاههای آنلاین مختلف به فروش میرسند، وجود دارد. همچنین بررسی ویژگیهای ظاهری و فنی محصولات متنوع از طریق صفحه محصولات وبسایت «بریمخرید» امکانپذیر است.