راهنمای خرید پنکه

1892
راهنمای خرید پنکه

از دیرباز همواره انسان سعی کرده است در روزهای گرم سال به شیوه‌های مختلف فضای خود را خنک نموده و از دست گرما خلاصی یابد. امروزه وسیله‌های مختلفی برای خنک‌سازی مورداستفاده قرار می‌گیرد، زمانی که هنوز استفاده از کولرهای آبی و گازی به‌اندازه امروز رایج نشده بود پنکه یکی از رایج‌ترین وسایل خنک‌کننده بود. قیمت مناسب و امکان جابه‌جایی آسان، مزیت‌هایی است که باعث شده همچنان پنکه به‌عنوان یک وسیله محبوب خنک‌کننده مورداستفاده قرار گیرد.

در راهنمای خرید پنکه قصد داریم، مهم‌ترین معیارهایی که می‌بایست در خرید پنکه در نظر بگیرید را معرفی کنیم. ازجمله این معیارها می‌توانیم به‌اندازه پنکه، وزن پنکه، تنظیم سرعت در پنکه، صدای پنکه، ارتفاع پنکه، چرخش و سرعت سینوسی و نوع گارد اشاره کرد.

انواع پنکه

انواع پنکه

پنکه‌ها به فراخور استفاده اشکال متفاوتی دارند. در ادامه راهنمای خرید پنکه به شرح انواع پنکه‌های موجود می‌پردازیم:

– پنکه پرتابل

این مدل قابلت جابه‌جایی دارد و ثابت نیست. معمولاً از پنکه‌های پرتابل استفاده می‌کنند که بتوان به‌راحتی آن را جابه‌جا و از اتاقی به اتاق دیگر منتقل کرد.

– پنکه باکسی

این مدل از پنکه‌ها درون یک باکس مربع‌شکل قرار دارند و محفظه پشتی آن باز است که سبب می‌شود هوا از یک فضا به فضای دیگر کشیده شود. این مدل فن‌ها درون درگاه یا پنجره‌ها نصب می‌شوند.

– پنکه دیواری

این مدل از پنکه برای زمانی که امکان نصب پنکه بر روی سقف وجود ندارد مناسب‌اند. این مدل برای گاراژها، کارگاه‌ها و حتی پاسیوها کاربرد دارند.

– پنکه رومیزی

پنکه رومیزی کوچک برای قرارگرفتن بر روی میز شما طراحی‌ شده‌اند. دارای باد و خنکای ملایم هستند که باعث می‌شود هم هوای اطراف میز شما خنک شده و هم مزاحمتی برای شما نداشته باشد.

– پنکه دستی

پنکه‌‌های کوچکی هستند که برخی از آن‌ها به‌جای تغذیه از برق با کمک یواس‌بی به لپ‌تاپ یا کامپیوتر شما وصل می‌شوند و کار می‌کنند. اگرچه اکثر آن‌ها دارای سیم برق هستند.

– پنکه پایه‌دار

پنکه پایه‌بلند یا پایه‌دار بر روی پایه‌ای قرارگرفتن‌اند که شما امکان تنظیم ارتفاع آن به‌دلخواه خود را دارید. پنکه‌های ایستاده پره‌های قطورتر و بزرگ‌تری دارد، درنتیجه حجم هوای خنکی که تولید می‌کند بسیار بیشتر است.

– پنکه بدون پره

یکی دیگر از مدل‌های مقاله راهنمای خرید پنکه، پنکه بدون پره است. پره‌های این مدل از پنکه جایی داخل پایه پنهان‌ شده‌اند و دیده نمی‌شوند. این مدل بسیار قدرتمند است و نسبت به سایر مدل‌ها گران‌تر است.

– پنکه سقفی

پنکه سقفی از دیگر مدل‌های پرطرف‌دار و بسیار کارآمد در بین انواع مدل‌های پنکه در راهنمای خرید پنکه است. این پنکه بر روی سقف نصب‌شده (به‌صورت دائم، بدون قابلیت جابه‌جایی) و پره‌های بزرگی دارند و با چرخیدن، هوای بسیار خنکی در اتاق ایجاد می‌شود.

اندازه پنکه سقفی مناسب یک اتاق کوچک ۳۶ الی ۴۲ اینچ (۹۰ الی ۱۰۵ سانتی­متر)، اتاق‌خواب مستر معمولی اندازه ۴۴ اینچ (۱۱۰ سانتی­متر( و برای اتاق نشیمن یا اتاق‌های بزرگ‌تر سایز ۵۰ تا ۵۴ اینچ (۱۳۰ تا۱۴۰ سانتی­متر) پاسخگو است. پنکه سقفی در انواع متفاوت برای محیط‌های مختلف طراحی‌شده است.

انواع پنکه سقفی

انواع پنکه سقفی

از انواع مدل آن در راهنمای خرید پنکه می‌توانیم این مدل‌ها را معرفی کنیم؛

  • پنکه سقفی UL Dry این مدل دارای پره‌های چوبی است که برای هوای خشک بدون رطوبت کارآمد است. این مدل را می‌توانید در اتاق‌خواب، نشیمن یا محل کار نصب کنید.
  • پنکه سقفی UL Damp این مدل از پنکه برای محیط و اتاق‌های با رطوبت مناسب است؛ اما نباید در تماس مستقیم با آب قرار بگیرند. می‌توانید از این مدل در حمام، آشپزخانه و ایوان‌های پوشیده استفاده کنید.
  • پنکه سقفی UL Wet این مدل پنکه توانایی تحمل آب نیز دارد و حتی در زیر برف‌وباران نیز دوام می‌آورد. موتور این پنکه در مقابل آب مقاوم است. می‌توان از این پنکه در ایوان و حیاط استفاده کرد.

– پنکه مه‌ساز

 در این مدل پنکه یک مخزن آب در قسمت پایین پنکه تعبیه‌شده است و این مخزن هنگام چرخش پره، مه سرد را که از طریق مخزن آب تولیدشده به سمت پروانه می‌رساند و در فضای اتاق پخش می‌کند. این امر علاوه بر تولید رطوبت خنکی بیشتری نیز به فضا می‌بخشد. نوع دیگری از پنکه مه‌ساز وجود دارد که حتماً در فصول گرم و در فضاهای بازی؛ چون رستوران‌ها و … دیده‌اید.

در این مدل آب با فشار زیاد به سمت دستگاه مه‌ساز حرکت کرده و به‌صورت قطرات ریز آب همراه با باد فشارقوی از پنکه خارج می‌شود. مخزن آب این نوع پنکه گنجایش بسیار بالایی دارد و گاهی نیز می‌توان آن را به آب شهری متصل کرد. در کل برخی از انواع پنکه رطوبت‌زا هستند که به پنکه آبی معروف‌اند. این مدل علاوه بر خنک‌کردن، هوا را نیز مرطوب می‌کند.

اندازه پنکه

اندازه پنکه

یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در سرعت خنک‌کنندگی پنکه اندازه پنکه است. پنکه‌ها در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. از پنکه‌های با اندازه کوچک، انتظار خنک‌کنندگی مساحت کمتر داریم. پنکه‌ها معمولاً در اندازه‌های ۶ تا ۱۸ اینچ (۱۵ تا ۴۵ سانتی­متر) تولید می‌شوند. اندازه پنکه، باید بر اساس ابعاد فضایی که می‌خواهید از پنکه استفاده کنید، انتخاب شود. اگر مکان موردنظر شما بزرگ است، می‌بایست سراغ پنکه‌های بزرگ‌تر بروید. در اتاق‌های بزرگ‌تر می‌توانید به‌جای خرید پنکه با قطر پره بزرگ‌تر، از دو یا چند پنکه برای خنک‌کردن محیط استفاده کنید. در مورد پنکه‌های رومیزی برای آن که فضای کافی برای گذاشتن روی میز داشته باشید، می‌بایست به طول، عرض و ارتفاع پنکه توجه کنید.

وزن پنکه

وزن پنکه

پنکه‌ها علاوه بر خنک‌سازی، شما را در کارهایی مانند بیرون‌راندن دود از فضای اتاق، خشک‌کردن تابلوهای نقاشی و سایر وسایل خیس و جابه‌جایی هوا یاری می‌کنند. یا در طول روز بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از پنکه در اتاق نشیمن و در هنگام خواب در اتاق‌خواب استفاده کنند. در این صورت، راحتی در جابه‌جایی پنکه یکی از معیارهایی است که می‌توانید در نظر بگیرید. در واقع، پنکه‌ای مناسب شماست که وزن خیلی زیادی نداشته باشد. همچنین اگر صاحب چندطبقه هستید که مایل هستید پنکه را در بین طبقات مختلف جابه‌جا کنید، در هنگام خرید باید به وزن پنکه توجه کنید.

تنظیم سرعت پنکه

تنظیم سرعت پنکه

به دلیل اختلاف دمای هوا در طول روز و طول شب در اکثر مناطق کشور، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که در طول شب از جریان باد ملایم و در طول روز از جریان باد قوی‌تر بهره ببرند. بیشتر پنکه‌های موجود در بازار، قابلیت تنظیم سرعت‌های مختلف دارند. جالب است بدانید که برخی از پنکه‌ها، مجهز به قابلیت «حالت خواب» هستند که در این حالت هم پنکه کم‌صدا کار می‌کند و هم این که وزش باد ملایمی را ایجاد می‌کند. هرچه تعداد سرعت‌های قابل‌تنظیم دستگاه بیشتر باشد، کاربر گزینه‌های انتخابی بیشتری برای شرایط مختلف دارد که این موضوع می‌تواند رضایت بیشتری را نیز به دنبال داشته باشد.

صدای پنکه

صدای پنکه

یکی دیگر از عوامل مهم که معمولاً در خرید پنکه باید در نظر گرفته شود، صدای پنکه در هنگام کارکردن است. شدت‌جریان باد، سرعت و نوع مواد ترکیبی استفاده شده در ساخت پنکه، عوامل مختلفی هستند که در میزان صدای پنکه تأثیرگذار هستند. پنکه‌های ایستاده به علت این که در مقایسه با پنکه‌های هم‌سازی خود از مواد محکم‌تری ساخته شده و سنگین‌تر هستند، ازاین‌رو صدای کمتری هم در حین کار ایجاد می‌کنند.

ارتفاع پنکه

ارتفاع پنکه

گاهی برای جابه‌جایی بهتر هوا، وزش باد در ارتفاع دیگر باید تنظیم شود، ازاین‌رو خرید پنکه‌های ایستاده با پایه‌بلند مناسب‌ترین انتخاب است. ارتفاع این پنکه‌ها قابل‌تنظیم است به‌طوری‌که باد مستقیماً بر روی سطح موردنظر شما بوزد. علاوه‌برآن به‌ویژه در پنکه‌های پایه‌دار می‌توان ارتفاع پنکه را با استفاده از اهرم روی پایه تغییر داد.

چرخش و سرعت نوسانی (سینوسی)

چرخش و سرعت نوسانی (سینوسی)

مهم‌ترین قابلیت پنکه حرکت نوسانی یا حرکت آرام سر آن به طرفین است تا در این حالت محیط اطراف پنکه هم بتواند از باد خنک بهره‌مند شود. سر اکثر پنکه‌ها به سمت بالا یا پایین، چپ یا راست حرکت می‌کنند.

در پنکه‌های جدید می‌توان از راه دور و تنها با استفاده از کنترل جهت چرخش پنکه را تنظیم کنید. این مدل برای استفاده در محیط‌های کاری با گازها و مواد مضر مناسب نیست. معمولاً داشتن سر چرخشی و حالات مختلف چرخش برای پنکه کوچک یا پنکه دستی خیلی مهم نیست.

تعداد کمی از پنکه‌های موجود در بازار، مجهز به قابلیت چرخش سینوسی هستند. قابلیت سینوسی نیز به دستگاه کمک می‌کند که سرعت پرتاب باد پنکه از زیاد به کم و همچنین کم به زیاد (سینوسی) تغییر کند. البته قیمت پنکه‌های مجهز به دو قابلیت اشاره شده در مقایسه با مدل‌های دیگر، اندکی بالاتر است.

نوع گارد

نوع گارد

تولیدکنندگان پنکه، پره‌های پنکه را در داخل دو نوع گارد میله‌ای و مشبک قرار می‌دهند. برای خانواده‌هایی که فرزند کم سن و کوچک دارند مدل‌های با گارد مشبک دارای ایمنی بیشتری هستند.

ظرفیت هوا سازی یا دبی حجمی هوای تولیدی :

CFM (cubic feet per minute) فوت مکعب در دقیقه، حجم هوایی که پنکه در هر دقیقه به گردش درمی‌آورد را نشان می‌دهد. هرچه عدد آن بیشتر باشد به معنای گردش هوای بیشتر است و این نشان‌دهنده قدرتمندی دستگاه است.

جمع بندی راهنمای خرید پنکه

جمع بندی راهنمای خرید پنکه

– صدای پنکه را برحسب دسی‌بل اندازه‌گیری می‌کنند. هرچه عدد دسی‌بل کمتر باشد؛ یعنی پنکه صدای کمتری تولید می‌کند. سعی کنید در صورت امکان پنکه موردنظر خود را پیش از خرید در فروشگاه امتحان کنید تا از میزان صدایی که تولید می‌کند مطمئن شوید.

– نکته دیگر در راهنمای خرید پنکه این است که به امنیت دستگاه توجه ویژه‌ای داشته باشید. بخصوص اگر در منزل خود کودک یا حیوان خانگی دارید. پنکه نباید به‌گونه‌ای باشد که برای اعضای خانواده شما یک تهدید محسوب شود و احتمال آسیب‌دیدن را در آن‌ها بالا ببرد.

– شما باید به طور مداوم پنکه را گردگیری کنید. در غیر این صورت آنچه به فضای خانه شما وارد می‌شود هوایی همراه با گردوغبار و آلودگی است و این موضوع می‌تواند برای سلامت شما مضر باشد، جدا از این جمع‌شدن گردوغبار روی پره­ها باعث نا بالانسی شده و به موتور پنکه فشار وارد می‌شود؛ بنابراین پیش از خرید به چگونگی تمیزکردن دستگاه دقت کنید.

– قطر پره یا پروانه پنکه در انتخاب شما می‌تواند تأثیر بگذارد. قطر پنکه‌هایی که در بازار موجود است از ۶ تا ۱۸ اینچ (۱۵ تا ۴۵ سانتی­متر) متغیر است. هرچه قطر بیشتر باشد باد خنک بیشتری تولید می‌کند.

– برای انتخاب پنکه موردنظرتان به فضای اتاق یا محل کارتان دقت کنید. اگر فضا کوچک است یک پنکه رومیزی یا ایستاده با قطر متوسط می‌تواند نیازهای شما در جهت خنکی هوا را برطرف کند.

– ازآنجایی‌که پنکه وسیله‌ای است که به‌هرحال فضای قابل‌توجهی از اتاق شما را اشغال می‌کند پیش از خرید پنکه به محل قرارگیری آن به‌خوبی دقت کنید.

– در راهنمای خرید پنکه ذکر این نکته ضروری است که اگر قصد خرید پنکه پرتابل و متحرک را دارید که بتوانید آن را بین اتاق‌ها جابه‌جا کنید به وزن پنکه باید توجه داشته باشید. قرار نیست برای هر بار جابه‌جایی پنکه به‌زحمت بیفتید. برخی برندها جهت جابه‌جایی راحت، در پایه پنکه‌ها چرخ قرار داده‌اند.

– توجه داشته باشید که دور بالای پنکه‌ها موجب ایجاد هوایی با فشار بیشتر می‌شود. شاید شنیده باشید که اصطلاحاً می‌گویند پنکه بدن را خشک می‌کند. این موضوع به دلیل استفاده از پنکه در دور بالاست که موجب کاهش رطوبت فضا می‌شود. درنتیجه این هوا ممکن است برای سلامتی زیان‌آور باشد. سعی کنید از پنکه با دور کم در منازلتان استفاده کنید.

– در نظر داشته باشید که هر چه پنکه بزرگ‌تر باشد قدرت خنک‌کنندگی آن و فضایی که قابلیت خنک‌کردن آن را دارد نیز بیشتر خواهد بود.

– پیش از خرید پنکه موردنظرتان از شرایط گارانتی، مرجوعی و تعویض آن اطلاعات کافی کسب کنید.

– پنکه سقفی باید متناسب با شرایط آب‌وهوایی مکانی که قرار است در آن نصب شود انتخاب شود.

– پنکه‌های سقفی از ۱۴ تا ۷۲ اینچ (۳۵ تا ۱۸۰ سانتی­متر) هستند. سایز پنکه به ارتفاع سقف از زمین و متراژ اتاق شما بستگی دارد.

– ممکن است برخی افراد ترجیح دهند که پنکه سقفی همراه با روشنایی خریداری کنند. درصورتی‌که با نصب پنکه فضای کافی برای نورپردازی ندارید خرید پنکه همراه با لامپ‌های روشنایی گزینه خوبی برای شما محسوب می‌شود.

خرید پنکه

برای خرید اینترنتی پنکه می‌توانید از سایت « مقایسه قیمت بریم خرید» کمک بگیرید. در بریم خرید شما به فهرستی از انواع پنکه از برندهای مختلف همراه با مشخصات فنی کامل دسترسی دارید. به این ترتیب می‌توانید با بررسی مشخصات فنی پنکه مورد نظر، محصول مناسب خود را خریداری کنید. همچنین آخرین قیمت محصول مورد نظر که در فروشگاه‌های آنلاین مختلف مشخص شده است، مدام در بریم خرید به روز رسانی می‌شود. بنابراین پیدا کردن و خرید پنکه مناسب و مشاهده به روزترین قیمت های پنکه در «بریم خرید» بسیار آسان است.

منبع: wikipedia