خودروها همانطور که در قابلیتها و خصوصیات تفاوتهای زیادی دارند، در میزان هزینهای که ما باید برای نگهداری آنها بپردازیم نیز تفاوتهای زیادی دارند. این مسئله، موضوعی بسیار مهم است، موضوعی که خیلی از خریداران خودرو، به آن توجهی نمیکنند، اما بعد از چند وقت استفاده از یک خودرو، بهخاطر هزینههای بالا خودرو برای نگهداری، حتی مجبور به فروش آن میشوند. زیرا نمیتوانند از خودرو بهاندازه کافی نگهداری کنند و در نتیجه، بعد از مدتی خودرو دچار خرابیهای زیادی خواهد شد، خرابیهایی که به دلیل رسیدگینکردن به خودرو ایجاد شده است. پس ما بهعنوان یک خریدار خودرو باید حتماً به این موضوع نیز توجه کنیم، تا در طولانیمدت، بتوانیم از خودرو نهایت نگهداری را به عمل بیاوریم. در این مقاله از سایت بریم خرید همراه ما باشید تا با پرهزینهترین و کمهزینهترین خودروهای ایرانی از نظر نگهداری آشنا شویم.
چه مسائلی در میزان هزینه نگهداری از خودرو مؤثر است؟
هر خودرو نسبت به قابلیتها، مزایا و معایب خود، میزان هزینه متفاوتی برای نگهداری از خود را میطلبد. اما در کنار این موضوع، اینکه ما با خودرو چگونه رفتار میکنیم نیز بسیار مورد اهمیت قرار دارد. منظور از این حرف این است که ما چگونه با خودرو رفتار میکنیم. هر روز به موارد در دسترس خودرو که خودمان میتوانیم از آنها نگهداری کنیم، توجهی میکنیم؟ هر مدت معین، به خودرو خود رسیدگی میکنیم؟ خودرو خود را همیشه تمیز نگه میداریم؟ با چه سرعتی رانندگی میکنیم؟ چگونه رانندگی میکنیم؟ به دستورالعملهای گفته شده توسط شرکت سازنده خودرو، توجهی میکنیم؟ اینها سؤالاتی هستند که جوابشان، پاسخ سؤال اصلی ما، یعنی چقدر رفتارهای من در میزان هزینه نگهداری از خودرو تأثیرگذار است، هستند. جواب سؤال اصلی ما مشخص خواهد کرد که ما در هزینههای نگهداری خودرو تأثیر مثبت داریم یا منفی.
کمهزینهترین و پرهزینهترین خودروهای ایرانی
در این مطلب، برای ما دو موضوع میزان مصرف سوخت و میزان هزینه برای نگهداری خودروها، مهم است. اما در این راستا باید به چند موضوع اشاره شود. اول اینکه خودروهای ایرانی نسبت به خودروهای جهانی، مصرف سوخت زیادی دارند، اما در این مطلب سعی داریم تا از بین این خودروها، کممصرفترین را به شما معرفی کنیم. نکته دوم این است که خودروهای ایرانی، نسبت به خودروهای خارجی، در کل هزینه کمتری برای نگهداری میخواهند. البته درباره این نکته، استثنا مواردی وجود دارد، اما اگر در بین هزینهها خودروهای داخلی و خارجی میانگین بگریم، بهخوبی این موضوع را مشاهده خواهیم کرد. اگر بخواهیم برای این موضوع دلیلی بیاوریم، میتوانیم تنها به قیمت بالا قطعات وارداتی خودروهای خارجی اشاره کنیم.
ام وی ام ۱۱۰
ام وی ام، خودرو با میزان ایمنی پایینی است، اما در مصرف سوخت، نسبت به بقیه خودروهای ایرانی، در رتبه خوبی قرار دارد، و میتوانیم بهعنوان یک خودرو کممصرف، این خودرو را در نظر بگیریم. در کنار این موضوع خودرو ام وی ام ۱۱۰، دارای موتوری با حجم ۰٫ ۸ لیتری است که قدرتی معادل ۵۲ اسب بخار را به ما میدهد. در کل این خودرو جزوه خودروهای کمهزینه بهحساب میآید. چه از نظر مصرف سوخت، چه از نظر میزان هزینه رسیدگی به خودرو و انجام تعمیرات لازم.
تندر ۹۰
این خودرو که توسط موتور ۱٫ ۵ لیتری قدرتی معادل ۱۱۰ اسب بخار میگیرد، جزو خودروهای کممصرف بهحساب میآید. این خودرو که در دو نوع دندههای دستی و اتوماتیک عرضه شده است، هزینههای کمتری نسبت به بقیه خودروها در ایران دارد، و میتوانیم از خودرو تندر ۹۰ بهعنوان یک خودرو کمهزینه یاد کنیم.
پژو ۲۰۶
از عرضه این خودرو، مدتی حدود ۲ دهه گذشته است، اما هنوز یکی از پرطرفدارترین خودروهای ایرانی بهحساب میرود. در کنار این محبوبیت، خودرو پژو ۲۰۶، جزوه خودروهای اقتصادی نیز محسوب میشود. پژو ۲۰۶ توسط موتور ۱٫ ۳ لیتری حرکت میکند. این موتور قدرتی معادل ۷۵ اسب بخار را به خودرو میبخشد. پژو ۲۰۶ در هر ۱۰۰ کیلومتر، سوختی معادل ۷ لیتر مصرف میکند. این میزان مصرف سوخت، در بین مصارف مناسب قرار میگیرد.
سمند LX
سمند LX در سال ۱۳۸۳ توسط شرکت ایرانخودرو، عرضه شد. این خودرو با موتور ۱٫ ۶ لیتری حرکت میکند، موتوری که قدرتی برابر با ۱۱۴ اسب بخار را به خودرو میدهد. سمند LX در بین بقیه نوعهای سمند، کمهزینهترین است. این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر سوختی برابر با ۷٫ ۵ لیتر مصرف میکند. این میزان سوخت، در بین نوعهای دیگر خودرو سمند، کمترین میزان است.
پراید
شاید بیشتر از معایب پراید در مکانهای مختلف شنیده باشید. اما نمیتوانیم انکار کنیم که این خودرو جزوه خودروهای کمهزینه سایپا است. پراید با موتوری ۱٫ ۳ لیتری، قدرتی به میزان ۶۹ اسب بخار با به خودرو میبخشد. این خودرو در هر ۱۰۰ کیلومتر، سوختی برابر با ۶٫ ۷ لیتر مصرف میکند. البته باید بگوییم که پراید نسبت به موتوری که دارد، قدرت بسیار پایین را به خودرو میبخشد، ولی بااینحال نیز پراید یک خودرو کمهزینه است.
ساینا دندهای
ساینا موتوری ۱٫ ۵ لیتری دارد. این موتور قدرتی برابر با ۸۶ اسب بخار به خودرو میبخشد. ساینا دندهای، در مسافتی ۱۰۰ کیلومتری، سوختی برابر با ۷٫ ۲ لیتر مصرف میکند.
نتیجهگیری
همانطور که گفتیم، خودروهای ایرانی نسبت به خودروهای خارجی، هزینه بیشتری برای نگهداری و سوختگیری میخواهند. البته این حرف در صورتی درست است که هر فردی نسبت به وضعیت کشور خودرو هزینهها را حساب کند. اما درهرصورت این خودروها، خودروهایی بودند که در بازار ایران بهعنوان خودروهای کممصرف نامبرده میشوند. اگر در این زمینه سؤالی برایتان پیشآمده میتوانید آن را در بخش کامنتها بیان کنید تا ما به آن پاسخ دهیم.
منبع: avtotachki. com