رادارهای خودرو چند سالی است که در بین ماشینها رواج پیدا کردهاند و با قابلیتهای مختلفی مورداستفاده قرار میگیرند. قیمت خودروها نیز باتوجهبه تعداد رادارهای بهکاررفته در آنها و قابلیت رادارها نیز متفاوت است. گرچه تعدادی از این رادارها در خیابانهای ایران کارایی نداشته و با فعالبودن آنها رانندگی را در خیابانهای پرترافیک و شلوغ سخت و دشوار میشود. در ادامه و در این مقاله از سایت بریم خرید بیشتر در مورد رادار خودرو صحبت میکنیم. اتومبیلهای مدرن امروزی با بهکارگیری آپشنهای مختلف و بهروز خریداران را شگفتزده میکنند. شرکت مگنا یک سیستم رادار مدرن طراحی کرده است که محیط پیرامون را مثل یک دوربین چک میکند که اجسام را با وضوح بالاتر نشان میدهد (ردیابی بهوسیله نور انجام میگیرد). سیگنالهای رادار اتومبیل تا مسافت ٣٠٠ متری را در بر میگیرد. دقت آن پایینتر از یک درجه افقی یا عمودی است. رادار، با فرستادن و دریافتکردن امواج رادیویی کار میکند. هدفهایی که رادار خودرو دنبال میکند، اغلب هدفهای فلزی یا اشیایی با انعکاس زیاد امواج رادیویی است.
آشنایی با انواع رادار خودرو
یکی از آپشنهایی که میتواند به هنگام خرید خودرو مهم باشد، داشتن رادار خودرو است. شاید بسیاری با شنیدن کلمه رادار به یاد حملههای هوایی در فیلمهای جنگی بیفتند؛ اما اینگونه نیست. چون قصد داریم در این مطلب شما را با تعدادی از این رادارها و وظایف آنها آشنا کنیم تا با آگاهی بیشتری به سراغ خرید خودرو بروید. رادار خودرو به خودرو کمک میکند تا گاهی بدون دخالت راننده بهخوبی شرایط ماشین و مسیریابی پیش برود.
رادار نقطه کور خودرو چیست؟
یکی از انواع رادار خودرو رادار نقطه کور است. دو سنسوری که در قسمت عقب خودرو قرار دارند، وظیفه تشخیص وجود خودرو در نقطه کور راننده را به عهده دارند، در این صورت با علایم صوتی یا تصویری به راننده هشدار داده میشود تا از تغییر جهت خودرو بهصورت ناگهانی خودداری کند. این سیستمهای هشداردهنده معمولاً به حالت یک حسگر در آینههای بغل ماشین قرار گرفته و در طول رانندگی هشدارهای لازم را با نشانگرهای زردرنگ و یا قرمزرنگ به راننده میدهد. این سیستم میتواند از خیلی از تصادفات رانندگی بهراحتی جلوگیری کند. یکی از کارآمدترین نوع رادار خودرو رادار نقطه کور بهحساب میآید و با توضیحات بالا جوابی برای رادار نقطه کور چیست نیز پیدا کردیم.
رادار بین خطوط:
رادار بین خطوط نیز یکی دیگر از انواع رادار خودرو بهحساب میآید. سنسور تشخیص خطوط بر روی زمین در شیشه جلو خودرو قرار دارد، این سیستم به کمک این سنسورها، وضعیت خودرو را نسبت به خطهای خیابان کنترل میکند. درصورتیکه سیستم احساس کند، خودرو در حال خارجشدن از خطوط خیابان است به راننده هشدار میدهد. حتی در نمونههای پیشرفته این سیستم، خودرو بهصورت خودکار به بین خطوط بر میگردد. نکته لازم به ذکر این است که باتوجهبه خطوط راههای کشور ما این سیستم کارآمد به نظر نمیآید و چهبسا باعث دردسر نیز میشود؛ بنابراین یکی از نکاتی که به آن پی بردیم این است که برخی از رادارهای خودرو باتوجهبه ساختارهای یک مکان میتوانند کارآمد نباشند و چهبسا باعث خطر شوند.
رادار جلو (هشدار):
به راننده ماشین اخطار میدهد که به شیء یا اتومبیل جلویی با سرعت بیشتر از آن نزدیک میشوید. این نمونه برای رانندگان حواسپرت قابلیت مناسبی است. این رادار روی سپر جلو خودرو نصب شده، زمان نزدیکشدن به خودروی جلویی صدای هشدار به راننده اخطار میدهد تا از تصادف احتمالی جلوگیری کند و حتی اگر از راننده عکسالعملی مشاهده نشود خودرو را بهصورت خودکار نگه میدارد؛ بنابراین با یکی دیگر از رادارهای خودرو آشنا شدیم.
رادار تابلو خوان:
رادار تابلو خوان در بالای شیشهٔ جلوی خودرو قرار گرفته و با اسکن تابلوهای هشدار جاده راننده را از طریق نمایش روی مانیتور و یا هدآپ دیس پلی از محدودیتهای راه مانند حداکثر سرعت مجاز و یا سبقت ممنوع آگاه میکند. این رادار میتواند برای جلوگیری از جریمهشدن توسط دوربینهای پلیس بسیار کارآمد باشد.
رادار اتو پارک:
رادار پارک خودکار پس از اسکن فضای خالی و مناسب برای پارک خودرو به راننده پیغامی مبنی بر اینکه خودرو قابلیت پارک خودکار را دارد را میدهد و از راننده میخواهد که به فرمان دست نزند و فقط با استفاده از گاز و ترمز خودرو را کنترل کند. این رادار که جزئی از انواع رادار خودرو بهحساب میآید میتواند کار پارککردن را بسیار برای راننده راحت و بدون دردسر کند.
رادار عابر پیاده:
این سیستم با بهرهگیری از یک سری رادارها میتواند عابران پیاده را تشخیص داده و زمانی که در نزدیکی و یا روبهروی مسیر اتومبیل هستند به راننده هشدار دهد. اگر واکنشی از راننده دریافت نکند با کاهش فاصلهٔ صفحات ترمز، واکنش ترمز را نسبت به پدال بیشتر میکند و اگر باز هم راننده عکسالعملی از خود نشان ندهند خودرو بهصورت خودکار متوقف میشود تا از بروز تصادف جلوگیری کند. این رادار مانند برخی از انواع رادار که در بالا با آنها آشنا شدیم میتواند برای جلوگیری از تصادف بسیار کارآمد باشد. رادار عابر پیاده یکی از انواع رادار خودرو بسیار مفید بهحساب میآید.
رادار کروز کنترل:
محل قرارگیری این رادار بر روی سپر خودرو بوده و وظیفه اصلی آن کنترل فاصله بین خودروها است. به این صورت که اگر راننده فاصله خود را با سایر اتومبیلها رعایت نکند این رادار به راننده اخطار میدهد و در صورت عدم رعایت این اخطار میتواند بهوسیله سیستم ترمز کمکی مانع از حرکت خودرو شود. یکی دیگر از کاربردهای رادار کروز کنترل بررسی سرعت خودرو جلوی است؛ به این شکل که اگر سرعت خودرویی که در جلو حرکت میکند کاهش یابد این رادار نیز قادر است سرعت را کاهش دهد و در صورت افزایش سرعت، سرعت خودرویی که مجهز به این رادار است نیز افزایش مییابد.
معایب رادار خودرو چیست؟
در هنگام خرید رادار خودرو باید از معایب این قابلیت برای خودرو نیز در جریان باشید، مدلسازی باکیفیت پایین امواج رادیویی در تشخیص اجسام بسیار دقیق هستند. بااینحال، در مقایسه با دوربین، رادار خودرو در مدلسازی کامل شکل دقیق جسم، نسبتاً ضعیف است. در نتیجه، سیستم ممکن است نتواند دقیقاً شی موردنظر را تشخیص دهد. بهعنوانمثال، برخلاف دوربین، سیستم رادار معمولاً نمیتواند دوچرخهها را از موتورسیکلت تشخیص دهد، حتی اگر مشکلی در تعیین سرعت آنها نداشته باشد.
رادار خودرو چه فایده ای دارد؟
یکی از مباحث مهم و حیاتی در مورد خودرو ها افزایش ایمنی آن ها است. رادار های خودرو همانطور که در بالاتر نمونههای متفاوتی از آنها را دیدید در زمینه های مشخصی به راننده خودرو می کنند تا بتواند بهتر ماشین را کنترل کند و از برخی از اتفاقاات جلوگیری کند، البته باید این نکته را مد نظر قرار دهید که کارکرد درست این رادار ها به شرایط محیطی نیز وابسته است، یعنی اگر برخی از استاندارد ها در سطح جاده ها رعایت نشده باشد کارکرد رادار خودرو نیز با مشکل روبرو خواهد شد.
سخن پایانی
در این نوشته از سایت بریم خرید به بررسی موضوع رادار خودرو چیست پرداختیم و به انواع رادار خودرو نیز اشاره کردیم و توضیحاتی را دررابطهبا هرکدام در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم که مطالب بیان شده برای شما کاربردی بوده باشد و از آنها بهره ببرید. نکتهای که در مورد رادار خودرو وجود دارد این است که شاید برخی از رادارها به دلیل بستر نامناسب جادهها در ایران نتوانند بهصورت شایسته کارآمد باشند. بهصورت کلی در این نوشته با رادارهای نظیر: رادار کروز کنترل، رادار عابر پیاده، رادار اتو پارک، رادار تابلو خوان، رادار جلو، رادار بین خطوط و رادار نقطه کور خودرو آشنا شدیم.
منبع: everythingrf. com