در این نوشته از بلاگ سایت بریم خرید قصد داریم تا در مورد عنوان خودرو برقی چیست؟ اطلاعاتی را به شما بدهیم. خودرو برقی یکی دیگر از اختراعات چشمگیر بشر است که بر اساس مطرحشدن برخی از نیازها اقدام به طراحی و تولید آن شد. یکی از اصلیترین دلایلی که باعث شد تا انسان به فکر ساخت خودرویی باشد که با نیروی برقکار کند، دسترسی سخت و گرانقیمت به سوختهای فسیلی بود. یکی دیگر از دلایل رویآوردن به خودروهای برقی، حفظ محیطزیست است، زیرا به هیچکس پوشیده نیست که خودروهایی که از سوختهای فسیلی استفاده میکنند چه آسیبی به محیطزیست میزنند. در ادامه این نوشته به طور کامل به بررسی عنوان خودرو برقی چیست؟ خواهیم پرداخت و به مواردی نظیر میزان مصرف خودروهای برقی، خودرو برقی در ایران و… اشاره خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خودرو برقی در ادامه این نوشته همراه ما باشید.
پاسخ به سؤال خودرو برقی چیست؟
خودرو برقی در واقع خودرویی است که بر خلاف خودروهای عادی که روزانه شاهدشان هستیم، از نیروی برق برای حرکت استفاده میکند. موتور اینگونه خودروها از نوع موتور الکتریکی است و در واقع خودروهای برقی برای تأمین نیروی خودرو از یک باتری الکتریکی استفاده میکنند.
تاریخچه اجمالی خودرو برقی
اولین نسل خودروهای برقی در قرن نوزده میلادی تولید شدهاند، اما در آن زمان با اوجگرفتن تولید خودروهایی با موتورهای درونسوز، کسی توجهی به خودروهای برقی نکرد و این پروژه در واقع با اولین شکست خود روبرو شد. در بازه زمانی سالهای ۱۹۷۰ الی ۱۹۸۰ میلادی بحرانی تحت عنوان بحران انرژی مطرح شد و در پی آن مجدد برخی از نگاهها به سمت خودروهای برقی رفت؛ اما کماکان این توجهات کافی نبود و مجدداً بعد از بازه زمانی خودروهای برقی نادیده گرفته شدهاند، البته یکی از دلایل اصلی کنار رفتن خودروهای برقی در این دو مرحله تکنولوژی پایین آنها بود. در نهایت در سال ۲۰۰۸ میلادی و در پی پیشرفت چشمگیر صنعت تولید باتری و بهوجودآمدن مشکلات زیستمحیطی بر اثر استفاده زیاد از خودروهایی که سوخت فسیلی مصرف میکردند، پروژه ساخت و تولید خودروهای برقی مجدداً جانی تازه گرفت و اقداماتی اساسی در این زمینه شکل گرفت.
میزان مصرف خودروی برقی چقدر است؟
مصرف خودروهای برقی بر اساس آزمایشهای صورتگرفته در بسترهای آزمایشگاهی بر روی خودرو مشخص میشود، اما نکتهای که باید مدنظر قرار دهید این است که بر اساس بررسیهای میدانی صورتگرفته مصرف خودروهای برقی بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین میشود. برای مثال، شرایط جاده، دمای محیط، شرایط آبوهوایی و… بر روی میزان مصرف این نوع از خودرو تأثیر میگذارند. بر اساس یک سری دیگر از بررسیها، خودروهای تمام برقی در بزرگراهها با طیکردن یک سرعت ثابت نیروی بیشتری به نسبت خودروهایی با موتورهای درونسوز مصرف میکنند. اما مصرف اینگونه خودروها در خیابانهای شهری کمتر است از خودروهایی با موتورهای درونسوز. استفاده از برخی قابلیتهای خودرو نظیر کولر و یا بخاری بهصورت مستقیم بر روی میزان مصرف خودروهای برقی تأثیر میگذارد و یکی از پیشنهاداتی که برخی از کارشناسان در زمینه خودروهای برقی میکنند این است که قبل از استفاده از ماشین باتوجهبه نیازی که دارید باید ماشین را گرم یا سرد کنید تا در هنگام رانندگی نیروی کمتری برای گرمایش و یا سرمایش خودرو مصرف شود.
بررسی وضعیت خودرو برقی در ایران
ایران نیز در زمینه ساخت و طراحی خودروهای برقی اقداماتی را داشته است و این اقدامات کوچک و بزرگ برخیشان در حد مطالعات دانشگاهی و برخی دیگر در سطح پیادهسازی تستی بوده است. در ادامه این بخش با بررسی فعالیتهایی که در ایران برای تولید خودروهای برقی صورتگرفته است سعی داریم تا به بررسی وضعیت خودروهای برقی در ایران بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه همراه ما باشید.
آشنایی با خودرو برقی ایرانی دونیرو
خودرو دونیرو یکی از انواع خودرو برقی است که در ایران طراحی و تولید شده است. این خودرو این قابلیت را دارد که سرنشینان خود را به مسافت ۸۰ کیلومتر بدون استفاده از سوخت فسیلی جابهجا کند. خودروی دونیرو دارای یک موتور اضطراری برای مواقعی که صاحب خودرو به برق برای شارژکردن ماشین دسترسی ندارد است. راننده میتواند با استفاده از این باتری اضطراری مسافت اضافهتری را طی کند تا به محلی برای شارژکردن ماشین برسد.
آشنایی با خودرو برقی ایرانی قاصدک نصیر
خودرو برقی ایرانی قاصدک نصیر محصولی مشترک از دو دانشکده برق و مکانیک دانشگاه خواجهنصیر تهران است. این خودرو ظرفیت دو سرنشین را دارد. خودرو قاصدک نصیر توسط شرکت کیش خودرو امتیاز تولیدش خریداری شده است. این خودرو توانایی این را دارد که ۱۰۰ کیلومتر مسیر را با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت طی کند. ساختار تأمین انرژی لازم برای خودرو از ۸ باتری با ظرفیت ۱۲۰ آمپر و توان ۱۲ ولت تشکیل شده است. یکی از ویژگیهای برتری که این خودرو دارد این است که موتورش به شکلی طراحی و تولید شده است که قادر به بازگردانی انرژی به باتریهای خودرو است. زیرا در سراشیبیها بهصورت عکس کار میکند و باتری را شارژ میکند.
آشنایی با خودرو برقی ایرانی یوز
خودرو یوز که نام دیگرش کوآدرا Q1 است محصولی از دانشگاه آزاد واحد قزوین است. این خودرو که دارای ابعاد بسیار کوچک است میتواند مشکل پارککردن در خیابانهای شلوغ را تا حدود قابلتوجهی حل کند. این خودرو این ظرفیت را دارد که ۲۰۰ کیلومتر مسیر را با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت با یکبار شارژ کامل طی کند.
نتیجهگیری
در این نوشته از سایت بریم خرید به بررسی موضوع خودرو برقی چیست پرداختیم و اطلاعاتی را در این زمینه خدمت شما ارائه دادیم. همچنین در این نوشته به بررسی برخی از موضوعات مرتبط با خودرو برقی نیز پرداختیم. موضوعاتی نظیر: تاریخچه خودرو برقی، میزان مصرف خودروهای برقی و عوامل تأثیرگذار بر میزان مصرف آنها، بررسی وضعیت طراحی و تولید خودروهای برقی در ایران، بررسی خودرو برقی ایرانی یوز، بررسی خودرو برقی ایرانی قاصدک نصیر، بررسی خودرو برقی ایرانی دونیرو. امیدواریم مطالب بیان شده در این نوشته برای شما کاربردی بوده باشد و از آنها بهرهمند شده باشید. به امید موفقیت شما همراهان عزیز بلاگ سایت بریم خرید.
منبع: wikipedia.org