معاینه فنی خودرو تستهایی است که روی خودروهایی با بیش از ۴ سال استفاده انجام میشود و هدف این کار تست سلامت و کارایی درست خودرو است. باید حواسمان باشد که اگر خودرومان بیش از ۴ سال سن دارد، باید به معاینه فنی برویم. زیرا این موضوع برای خودروهای فرسوده توسط راهنماییورانندگی اجباری شده است و اگر از این موضوع سرپیچی کنیم، پلی راهنماییورانندگی میتواند خودرو را اعمال قانون کند. در این مقاله از سایت بریم خرید همراه باشید تا با مراحل و باید و نبایدهای معاینه فنی خودرو آشنا شویم.
بخشهای موردنظر معاینه فنی خودرو
بدنه خودرو
در این مرحله از معاینه فنی خودرو، تستها بهصورت چشمی توسط مسئول مرتبط انجام میشود. مسئول مرتبط با چککردن تمام بخشهای ظاهری خودرو، میزان سلامت ظاهری را بررسی میکند و اگر این مورد در خودرو، قابلقبول باشد خودرو از این مرحله رد میشود. باید ذکر شود که در این مرحله بخشهایی مثل برفپاککن، آینه، بوق، لاستیکها، چراغها، اگزوز و بخشهای دیگر چک میشود.
سیستم ترمز
سیستم ترمز خودرو یکی از بخشهای مهمی است که در معاینه فنی خودرو موردتوجه قرار میگیرد. مسئولان مرتبط با تست انواع ترمزهای خودرو از جمله ترمز جلو و یا عقب و یا ترمز دستی سلامت این بخش خودرو را میسنجند.
تولید آلایندگی
برای تست این موضوع، دستگاهی را به اگزوز خودرو متصل کرده و میزان و نوع گازهای خروجی از اگزوز را بررسی میکنند. اگر خودرو بیش از حد گازهای خطرناک تولید کند، خودرو نمیتواند به ادامه معاینه فنی ادامه دهد.
کمکفنرها
کمکفنرها در خودرو دارای اهمیت بالایی هستند، زیرا اگر این بخشها دچار مشکل شوند، ممکن است خودرو دچار حادثههایی شود؛ بنابراین این موضوع نیز در معاینه فنی خودرو توسط دستگاهی مخصوص مورد آزمایش قرار میگیرد.
سیستم تعلیق
این بخش از خودرو توسط دستگاهی مخصوص مورد فشار قرار میگیرد، تا با مشاهدات مسئول مرتبط، میزان سلامت قطعات این بخش مورد بررسی قرار بگیرد.
چراغها
در این مرحله چراغهای خودرو مورد بررسی قرار میگیرد. بحث مهمی که در این بخش موردتوجه است این است که چراغهای خودرو مشکل انحراف نور نداشته باشند.
چرخها
در این مرحله از تستهای معاینه فنی خودرو، میزان انحراف چرخ مورد بررسی قرار میگیرد. برای هر خودرو باید انحراف در هر ۱۰۰۰ متر رانندگی کمتر از ۷ متر باشد. یعنی اگر در مسیری مستقیم به مسافت یک کیلومتر حرکت میکردیم و فرمان را رها کردهایم، نباید خودرو بیش از ۷ متر دچار انحراف در مسیر شود.
آیا این مراحل برای خودروهای دوگانهسوز یکی است؟
جواب این سؤال خیر است. خودروهای دوگانهسوز دو مرحله بیشتر از خودروهای عادی میگذرانند. مرحله اول این است که مخزن سوخت خودرو مورد بررسی ظاهری قرار میگیرد تا در سلامت کامل باشد. مرحله دوم، هدفی همانند مرحله قبل دارد، اما بهصورت فنیتر. این مرحله آزمون هیدرواستاتیک نام دارد که بر روی خودرو انجام میشود.
دریافت گواهی معاینه فنی خودرو
پس از طیکردن تمام مراحل انجام بررسیهای نهایی در محل و چککردن موارد دیگر خودرو از جمله، سال ساخت و بقیه موارد گواهینامه معاینه فنی خودرو به شما تحویل داده میشود.
توجه کنید که اگر سن خودرو بیش از حد بالا باشد، یا بهاصطلاح خودرو جزو خودروهای اسقاطی محسوب شود، این گواهینامه به خودرو تعلق نمیگیرد.
بیشتر خودروها در چه مرحلهای مردود میشوند؟
هر بخش از معاینه فنی خودرو دارای اهمیت است و اگر خودرو در هرکدام دچار اختلال یا مشکلی باشد، از این تست مردود میشود. اما در مراحل معاینه فنی، بعضی از مراحل خودروهایی بیشتری را مردود میکنند. مراحلی مثل تست ترمز، آزمون آلایندگی و یا تست سلامت چرخها.
نکاتی درباره معاینه فنی خودرو
دریافت گواهینامه معاینه فنی خودرو، دارای اهمیت بالایی است. ازیکطرف این گواهینامه نشان خواهد داد که آیا خودرو برای یک رانندگی ایمن مناسب است یا خیر و دوم این که این گواهینامه برای انجام بعضی از فعالیتها خودرو الزامی است.
نتیجهگیری
گواهینامه معاینه فنی خودرو موضوعی است که بهتر است اگر واجد شرایط هستیم، جهت انجام آن به بخشهای مربوط مراجعه کنیم. زیرا آزمونهایی که در معاینه فنی خودرو انجام میشود، مواردی فنی و مهم هستند که توسط متخصصان گلچین شده. پس میتوانیم با ردکردن این مراحل بهدرستی سطح ایمنی خودرو را بررسی کنیم. در این نوشته از بلاگ سایت بریم خرید در مورد عنوان در معاینه فنی چه مواردی چک میشوند؟ صحبت کردیم و قید کردیم که چه بخشهایی از یک خودرو در این تست مورد بررسی قرار میگیرد. امیدواریم که مطالب بیان شده برای شما کاربردی بوده باشد و از آنها بهرهمند شده باشید. ممنون از همراهی شما تا پایان نوشته، شاد و پیروز باشید.