مزایا و معایب انواع شومینه
با شروع فصل سرما مردم به دنبال وسایل گرمایشی هستند تا خانه یا محیط کار خود را گرم کنند. تنوع این وسایل گرمایشی بسیار زیاد است، یکی از این وسایل که علاوه بر جنبه گرمایشی، جنبه زیبایی نیز دارد، شومینه است. شما میتوانید بر اساس بودجهای که در نظر میگیرند و مساحتی که در اختیار دارند، هزینه مصرف انرژی وسایل گرمایشی، ظرفیت توان و میزان گرمایش دستگاه، مدل و طرح وسیله و…. وسیله گرمایشی موردنظر خود را انتخاب کنید.
اما مهمترین عامل در انتخاب وسیله گرمایشی، متراژ محیط موردنظر شماست. اگر برای محیطهای بزرگ یک وسیله گرمایشی با توان کم انتخاب کنید، بازدهی آن کم خواهد بود و محیط شما را گرم نمیکند و اگر برای فضاهای کوچک وسیله گرمایشی با توان زیاد انتخاب کنید، فضا را بیش از حد گرم میکند پس باتوجهبه فضایی که در اختیار دارید، سعی کنید وسیله گرمایشی موردنظرتان را انتخاب کنید.
اما سیستمهای گرمایشی محدود به بخاری نمیشوند و میتوانید با کمک وسایل مختلفی، گرمایش محیط خود را فراهم کنید برای مثال پکیج، گرمایش از کف، رادیاتور، بخاری گازی و برقی، موتورخانه، انواع شومینهها و… وسایلی هستند که میتوانید برای گرمکردن محیط از آنها کمک بگیرید. ما در این مقاله از تیم تولید محتوای بریم خرید، مرجع مقایسه فروشگاههای اینترنتی قصد داریم به معرفی انواع شومینه و مزایا و معایب شومینهها بپردازیم. با ما همراه باشید.
شومینه چیست؟
شومینه یک سیستم گرمایشی بسیار محبوب است که به دلیل طراحی زیبایی که دارد، مخاطبان زیادی دارد. درگذشته مردم از شومینههای چوبی برای گرمکردن خانه یا محل کار و محیطهای کوچک و بزرگ استفاده میکردند. سوخت این شومینهها چوب و زغال بود و فضا را آلوده میکرد چون مردم باید چوب میشکستند، داخل شومینه میگذاشتند تا بسوزد و با سوختن هیزم گرما تولید کند. سوختن چوب یا هیزم، دود و خاکستر تولید میکرد، نیاز به نصب دودکش داشت و فضا را آلوده میکرد. اما امروزه انواع مختلفی از شومینه طراحی شده که سوخت آنها الکل، گاز و… است و دیگر نیازی به چوب یا هیزم برای گرمکردن محیط نیست.
شومینهها توسط سنگهای تزئینی رنگی و مصنوعی یا طبیعی تزئین میشوند و ظاهری زیبا برای منزل شما به وجود میآورند به همین دلیل طرفداران زیادی دارند.
شومینههای مدرن و امروزی که تولید شدند، نیازی به جمعکردن چوب و هیزم ندارند و بهتر از شومینههای قدیمی کار میکند. اگر قصد دارید برای گرمکردن محیط موردنظرتان از شومینه استفاده کنید، بهتر است با انواع شومینه، مزایا و معایب شومینه و نکات ایمنی استفاده از شومینه آشنا شوید پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
نکاتی که قبل از انتخاب و خرید شومینه باید بدانید!
- هنگام انتخاب شومینه در نظر داشته باشید که علاوه بر ظاهر زیبا، شومینهای که انتخاب میکنید باید کارایی خوبی داشته باشد و محیط شما را گرم کند پس صرفاً به دلیل زیبایی یک مدل، آن را انتخاب نکنید و باتوجهبه فضایی که در اختیار دارید، مدلی را انتخاب کنید که توان مناسبی برای گرمایش داشته باشید.
- شومینهای را انتخاب کنید که علاوه بر گرمایش مطلوبی که دارد، مصرف انرژی مقرونبهصرفهای داشته باشد و هزینه نصب و نگهداری یا تعمیر شومینه زیاد نباشد.
- به روش تهویه هوای شومینهای که انتخاب کردید توجه کنید. اگر محیط شما کوچک است شومینهای انتخاب کنید که دودکش داشته باشد تا در اثر گاز کربندیاکسیدی که تولید میکند، گازگرفتگی به وجود نیاید. برای اینکه بفهمید شومینه نیاز به دودکش دارد یا نه میتوانید به سوخت آن دقت کنید و یا از فروشنده بپرسید. شومینه بدون دودکش فقط برای فضاهایی استفاده میشود که هوا در آن مکان جریان دارد.
معرفی انواع شومینه
شومینهها در انواع مختلفی تولید میشوند که شامل موارد زیر است:
- مدل گازی
- شومینه هیزمی
- مدل برقی
- شومینه الکلی
- مدل چوبی
در ادامه با عملکرد، نوع سوخت و مشخصات هرکدام از آنها آشنا میشوید.
* معرفی شومینه هیزمی
شومینههای هیزمی یکی از انواع شومینهها هستند که سوخت آنها چوب است و با سوزاندن چوب و هیزم، گرما تولید میکنند. شومینه هیزمی یا شومینه چوبی برای گرمکردن محیطهای بزرگ مانند ویلاها یا سالنهای بزرگ کاربرد دارند و دکوراسیون شما را زیباتر میکند. تهویه هوا در این نوع شومینهها مناسب است و برای فضاهای بزرگ کاربرد بیشتری دارد. شومینههای هیزمی بهصورت سنگی هم طراحی میشوند و به شومینههای سنگی هم معروف هستند.
مزایای شومینه هیزمی | معایب شومینه هیزمی |
سوخت این شومینه چوب است و همیشه در دسترس شماست | هزینه تعمیر و نگهداری شومینه هیزمی بالاست |
هزینه سوخت شومینه چوبی یا هیزمی، مناسب است | گرما و میزان حرارت شومینه هیزمی به دلیل استفاده از چوب قابل کنترل نیست |
با سوختن چوب، فضایی دلنشین مانند طبیعت برای شما تداعی می شود | سوخت شومینه هیزمی چوب است پس دود و خاکستر تولید می کند و مدام نیاز به تمیز کردن محیط خواهید داشت |
ظاهر زیبایی دارد و دکوراسیون شما را زیباتر می کند | نیاز به نصب دودکش دارد و باید مسیر دودکش را چک کنید که بسته نشود |
* معرفی شومینه گازی و نوع عملکرد آن
این مدل یکی دیگر از انواع شومینه هاست که ظاهر زیبا و عملکرد مدرن تری نسبت به سایر مدل های شومینه دارد. شکل ظاهری شومینه گازی مانند شومینه های چوبی یا هیزمی طراحی شده و فضای شما را زیباتر می کند اما سوخت این مدل شومینه، گاز است و می تواند بهترین جایگزین برای شومینه های چوبی یا هیزمی باشد چون علاوه بر ظاهر زیبایی که دارد، به دلیل مصرف گاز برای تولید گرما، دود و خاکستر تولید نمی کند همچنین نسبت به شومینه های چوبی، گرمای بیشتری برای شما تولید می کند و میزان حرارت آن قابل تنظیم است.
شومینههای گازی نیز انواع مختلفی دارند؛ برخی از آنها، با دودکش کار میکنند و برخی دیگر، السیدی دارند همچنین برخی از شومینههای گازی بهصورت دیواری نصب میشوند و برخی دیگر، مانند شومینههای چوبی، کنار سالن یا در گوشه و کنجها نصب میشوند. شما طبق دکوراسیون و فضایی که در اختیار دارید میتوانید نوع آن را انتخاب کنید. هزینه نصب و نگهداری از شومینههای گازی نیز نسبت به شومینههای چوبی کمتر است.
بیشتر بخوانید: شومینه چیست ؟
* معرفی شومینه برقی و نحوه عملکرد آن
شومینه برقی، یکی دیگر از مدلهای شومینه است که سوخت آن برق است و همانند بخاریبرقی، از طریق برق گرما تولید میکند. شومینههای برقی قابلیت تنظیم دما و کنترل میزان حرارت دارند و میتوانید با گرمشدن محیط، میزان شعله یا دمای آن را کمتر کنید. نصب این مدل شومینه بسیار آسان است و هزینه نصب و نگهداری و راهاندازی آن زیاد نیست.
این نوع شومینه طراحی زیبایی دارد و در مدلهای متنوعی طراحی و عرضه میشود به همین دلیل با هر دکوراسیونی بهراحتی هماهنگ میشود و هزینه مقرونبهصرفهای دارد همچنین برای محیطهای کوچک و بزرگ قابلاستفاده است. شومینههای برقی بهصورت دیواری، ستونی و زمینی تولید میشوند و طبق نیازتان میتوانید نوع دلخواه آن را انتخاب کنید.
* آشنایی با عملکرد و مشخصات شومینه الکلی
شومینه الکی یکی از مدرنترین مدلهای شومینه است که طرفداران زیادی دارد و در طرحهای متنوعی تولید میشود به همین دلیل میتواند محیط شما را زیباتر کند. سوخت شومینههای الکلی، الکل است و نیازی به دودکش ندارند چون سوخت آنها چوب و هیزم نیست پس گاز کربندیاکسید و دود یا خاکستر تولید نمیکنند. گرمای انواع الکلی کمتر از شومینههای چوبی یا گازی است؛ اما بهصورت سیار و قابلحمل هستند.
راهنمای انتخاب شومینه بر اساس مصالح
* شومینه چدنی
شومینههای چدنی، از جنس چدن ساخته میشوند که ظاهر زیبا و بدنهای باکیفیت دارند و در دکوراسیونهای مدرن و کلاسیک استفاده میشوند. شومینههای چدنی بهصورت گازی و چوبی تولید میشوند و ظاهری زیبا دارند؛ اما قیمت آنها نسبت به سایر مدلها بالاتر است.
* شومینه کنجی
شومینههای کنجی بهصورت سهگوش و در گوشه یا کنج دیوار ساخته میشوند و ظاهری زیبا دارند.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل خرید بخاری گازی
* شومینه آجری
شومینه آجری یکی دیگر از انواع شومینههاست که تنوع و مدلهای زیادی دارد. شما میتوانید شومینههای آجری را بر اساس رنگ دلخواه و طرح موردنظرتان طراحی و اجرا کنید و با دکوراسیون سنتی خودتان هماهنگ کنید.
* شومینه دیواری
شومینههای دیواری معمولاً داخل دیوار نصب میشوند و سوخت آنها میتواند طبق نیاز شما الکل، هیزم، گاز و برق باشد. این شومینهها فضای کمی در خانه اشغال میکنند و برای محیطهای کوچکی که فضای کمی دارند؛ مانند اتاقخواب و… قابلاستفاده است.
* شومینه شیشه ای
شومینههای شیشهای معمولاً برای دکوراسیونهای مدرن استفاده میشوند. معمولاً طراحی شومینههای شیشهای به صورتی است که یا کل فضای شومینه از شیشه تشکیل شده و یا فقط قسمت شعله از شیشه تشکیل شده و جلوه زیبایی به محیط شما میدهد. شومینههای شیشهای از جنس شیشه سکوریت هستند و در برابر گرما بسیار مقاوم هستند. میزان گرمای شومینه شیشهای نسبتاً بالاست و دود یا خاکستر تولید نمیکند.
* شومینه کاشی یا سرامیک
شومینههایی که از جنس کاشی یا سرامیک هستند، تنوع بالایی دارند و میتوانید آن را با کف و سایر اجزای ساختمان خود هماهنگ کنید و از رنگها و طرحهای متنوعی استفاده کنید.
* شومینه مرمری
شومینههای مرمری از جنس سنگ مرمر ساخته میشوند و طراحی آنها بسیار متنوع است؛ اما هزینه نسبتاً بالاتری نسبت به سایر مدلها دارند. سنگهای مرمر نسوز هستند و جنس مرغوبی دارند.
* شومینه پلاستر یا گچی
شومینههای پلاستر یا گچی، تزئینات ظریف و مدرنی دارند و هماهنگ با سایر اجزای محیط و دکوراسیون شما طراحی و اجرا میشوند. سوخت شومینههای گچی میتواند الکل یا اتانول، چوب یا هیزم، گاز و یا برق باشد؛ اما بهتر است برای تمیز ماندن محیط و شومینه خود، از نوع الکلی یا اتانولی آن استفاده کنید تا گچ و بدنه شومینه شما با دود کثیف نشود.
انواع شومینه ها بر اساس مدل
بعد از اینکه طرح شومینه خود را بر اساس جنس مصالح و نوع سوخت تعیین و انتخاب کردید باید نوع مدل و نوع طراحی شومینه خود را انتخاب کنید. شومینهها بهصورت دیواری، ایستاده، کنج، توکار، سنتی، چرخنده، دوطرفه، بدون قاب، معلق، در دار و… تولید میشوند که در ادامه این مقاله از بریم خرید آنها را معرفی میکنیم.
- شومینه کنجی، در کنج دیوار یا منزل شما قرار میگیرد و فضای زیادی اشغال نمیکند.
- شومینه دیواری، یکی از مدلهای قدیمی شومینه است که داخل دیوار تعبیه میشود و فضای کمی اشغال میکند پس برای محیطهای کوچک با فضای کمکاربرد دارد. این شومینهها از جنس چدن یا فولاد هستند و داخل دیوار یا روی دیوار تعبیه میشوند.
- شومینه توکار یکی از مدلهای آماده شومینه است که داخل فضایی که برای آن تعبیه شده قرار میگیرد. سوخت شومینه توکار میتواند الکل یا اتانول، گاز یا برق و یا ژل سوز باشد.
- شومینه ایستاده، مانند شومینه سنتی است و یک طاقچه بالای آن طراحی میشود. بر اساس نوع سوختی که دارند بهصورت دیواری، سقفی و یا آزاد ساخته میشوند.
- شومینه سنتی، همان شومینههای هیزمی یا چوبی هستند که از جنس آجر، سنگ یا فولاد ساخته میشوند و نیاز به دودکش دارند.
مدلهای جدیدتر ..
- شومینه معلق، مدرنترین نوع شومینه است که از سقفآویزان میشود.
- مدل دوطرفه، در دوطرفه منزل شما قرار میگیرد و کل محیط را بهصورت یکنواخت گرم میکند.
- شومینه بدون قاب، یکی از جدیدترین مدلهای شومینه است که بدون قاب طراحی میشود.
- مدل شیشهای، از جنس سکوریت ساخته میشود و در مقابل حرارت و گرما مقاوم است همچنین ظاهر زیبایی دارد.
- شومینه چرخنده، بهصورت ۱۸۰ درجه مانند پنکههای گرمایشی میچرخد و محیط را گرم میکند.
قیمت انواع شومینه چقدر است ؟
قیمت انواع شومینهها، بر اساس نوع سوختی که دارند، کیفیت مواد و مصالحی که برای آنها استفاده شده، میزان توان و گرمایشی که دارند، جنس، برند و مدل آن ها، ضمانتنامه و… تعیین میشود. پس ابتدا نوع شومینه موردنظرتان را تعیین کنید سپس با مراجعه به وبسایت بریم خرید، قیمت شومینههای مختلف را مشاهده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله از تیم تولید محتوای بریم خرید، سعی کردیم انواع شومینه ها را با نوع عملکرد، سوخت، مزایا و معایب آن ها برای شما عزیزان مقایسه کنیم تا بتوانید هنگام خرید، بهترین گزینه را طبق نیازتان انتخاب کنید. همانطور که می دانید بریم خرید، یک مرجع مقایسه قیمت در فروشگاه های اینترنتی مختلف است پس اگر قصد خرید شومینه دارید و به دنبال قیمت شومینه ها هستید می توانید به وب سایت بریم خرید مراجعه کنید و از به روزترین قیمت شومینه ها مطلع شوید تا خریدی لذت بخش تجربه کنید.